Thursday, September 29, 2011

Filmimuusika top30 (#20-11)


20. The Seventh Voyage of Sinbad - Bagdad Overture
Ma arvan, et isegi kui ma ei teaks, mis filmist see on, siis suudaks ma ikkagi kõla järgi žanri ja valmimise aastakümne paika panna. Iga noot karjub, et vaadake, mille Harryhausen jälle kokku keeranud on. Vaatame hea meelega!


19. Viimne Reliikvia - Prostituudi Laul
"Viimne Reliikvia" pole just tuntud halva muusika poolest. Aga milline lugu heliribalt parim on? Minu arvates see. Miks? Võibolla sellepärast, et see pole nii ära leierdatud kui "Pistoda laul" või "Põgene, vaba laps".


18. Dangerous Minds - Gangsta's Paradise
Enamik inimesi, kui neilt küsida maailma parimat räpilugu, tooksid ilmselt vastuseks just selle. Paari kuu eest oleks minagi kahe käega poolt olnud, ent nüüd on tekkinud uus tiitlipretendent "Fuck Everything". Vähemalt võib öelda, et käesolev pala on ainus oluline asi, mille "Dangerous Minds" maailmale andnud on.


17. Predator - Theme
Väheste 80ndate märulite puhul mäletatakse nende heliribasid, ent "Predator" on üks vähestest eranditest. Lisaks kuulsatele rokipaladele on "Predator"'il ka ülimalt õnnestunud teemalugu. Pinev, militaristlik, ebaharilik - teisisõnu filmiga ülihästi sobiv muusika.


16. The Wizard of Oz - Somewhere Over the Rainbow
Üks läänemaailma kuulsamaid laule. Minu teada on sõnade tundmine Green Card'i saamise üheks nõudeks, mida eriti rangelt kontrollitakse. Ehkki sellest loost on aastakümnete jooksul palju eri töötlusi tehtud, ent originaal on ikkagi parim.


15. The Mummy Returns - Theme
"Muumia" esimesed kaks osa on selles mõttes hämmastavad, et hoolimata oma tobedusest ja suunitlusest perekomöödiale on nad ilmselt ainsad filmid ajaloos, mis suutnud tabada Egiptuse mütoloogia üleloomulikku atmosfääri ja sünget õudust. See lugu võtab filmi kõik teemad ideaalselt kokku.


14. Sherlok Kholms i doktor Vatson - Overture
Kui isegi Inglise kuninganna on öelnud, et Nõukogude Holmes'i-filmid on kõige paremad, siis nõnda see ongi. Ma ei tea küll, kui hästi nende muusika Londoni õhustikule vastab, aga hea on ta küll, vähemasti käesolev teemalugu, mida kõik tunnevad.


13. Nukitsamees - Päikeseratas
Mind on alati võlunud, kui süütult seda äärmiselt paganlike ja fašistlike sõnadega lugu lauldakse. Suisa laste ja Euroopa Liidu esindajate ees! Ilmselt on kõik see, mida eestlaste kohta räägitakse, tõsi, kui meil niisugusi lastelaule armastatakse.


12. Django - Theme
"Django" pole ühelgi moel maailma parimate vesternide seas. Korra vaadatud, kipub ta aga kauaks meelde jääma - nii tänu kuulsale kirstule, mida Franco Nero läbi kõrbe lohistab, kui nimiloole, mille headus on nii kahemõõtmelise tegevusega filmi kohta selge overkill.


11. Siin Me Oleme - Kui on Meri Hülgehall
See on parim Eesti filmilugu ja üldse üks paremaid eestikeelseid laule. Sümbol kõigi romantiliste suviste lõkkeõhtute kohta, võib lausa öelda. Sellest ilusamaid ja kurvemaid laule pole just palju.

No comments:

Post a Comment