Wednesday, November 16, 2011

Arvutimängumuusika top30 (#10-1)


10. Diablo - Tristram
Üks kõige universaalsemalt äratuntavamaid palasid üldse. Ilus kah, kuramus. Eks näis, kas seda Diablo III-s, kui see ükskord ilmub, ka kuulata saab.


9. Blood - Infuscomus
Paljud mäletavad "Blood"'i kui üht paremat shooterit ajaloos. Vähesemad mäletavad aga selle muusikat, mis oma külmad kooljasõrmed kuulajale naha vahele ajas. Tõenäoliselt kõige kõhedam horror-soundtrack üldse!


8. Heroes of Might and Magic 4 - Asylum
Ehkki "Heroes 4" oli kummaline segu headest ja halbadest ideedest, läks ta minu arvates vähemalt muusikas oma eelkäijatest ette. Asylumi kummaline, õõvastav ja rahutukstegev taustalugu on linna kaose-temaatikaga ülihästi kokkuminev.


7. Gothic - Theme
Ehkki viimastel aastatel on ilmunud mitmeid väga häid rollikaid, jääb esimene "Gothic" minu arvates ikka žanri parimaks esindajaks. Mängu jõhkrat ja realistlikku maailma sobib kenasti iseloomustama põhimenüüs kõlav lugu, mida loonud orkester püüdis ilmselt nii hästi heavy metalit imiteerida, kui nende pillid lubasid.


6. Evil Islands: Curse of the Lost Soul - Sand
Mängu imelik ja mitte väga tõsiseltvõetavalt kõlav pealkiri varjab enda taga suurepärase muusikaga suurepärast rollikat. Ausalt öeldes oli raske kõigi heade lugude seast seda ühte välja noppida. Valituks osutus "Sand", mis kõlab mängu lõpuosas, kus Zak kõrbealadel seikleb. Soovitan YouTube'ist ka ülejäänud soundtracki kuulata.


5. Resident Evil 2 - Hall
Sarnanedes mitmes mõttes "Diablo" Tristrami-loole, ei saa ka see "Resident Evil"'i teises ja kolmandas osas politseijaoskonna kesksaalis kõlav muusika (kunagistel) fännidel meelest minna.


4. Tenchu: Stealth Assassins - Cure the Princess
Minule tuleb seda pala kuulates küll silme ette müstiline Jaapani mägimets, kus elutsevad kummalised deemonid. Juhtumisi kõlabki see mängus just niisuguses paigas. Nagu paar eelpoolmainitud teost, on ka "Tenchu" heliriba otsast otsani kulda täis.


3. The Witcher - Lakeside at Night
Ega ma ei oskagi tõepäraselt kirjeldada "Witcher"'i neljanda peatüki atmosfäärikust ega seda vabanemistunnet, kui Geralt lõpuks hirmpikast linna ja tüütu soo vahel siiberdamisest pääseb. Muusika peaks sellest parima pildi andma.


2. World of Warcraft: The Burning Crusade - Eversong Woods
80% headest asjadest WoW'is pärineb esimesest lisapaketist "The Burning Crusade". Kes on mänginud, see mäletab tõeliselt maagilist Eversong Woods'i nimelist maatükki ning selle taustamuusikat.


1. The Witcher 2: Assassins of Kings - Theme
Uusimast mängust selles nimekirjas pärineb ka parim lugu. Tänu taevale, et mu arvuti kõige värskem pole - sellevõrra kestsid laadimisajad kauem ning ma sain seda vapustavat muusikat rohkem kuulata. Ehkki "Witcher 2" on niigi äärmiselt hea, teeb soundtrack seda veelgi paremaks.

No comments:

Post a Comment